På nuværende tidspunkt kan de aflagte briller bruges til at lave hylder, bordplader, displays, bøjler, spejle og linsebokse. Men der bliver løbende produktudviklet, så vi på sigt også kan lave andre produkter, som kunderne kan få glæde af.
Hvert år kasserer danskerne mere end en halv million briller. Briller, der ender i enten skuffen eller skraldespanden. Men bare fordi brillerne er ødelagte, outdated eller brugte, er de ikke ubrugelige. Vi kan nemlig genanvende materialerne fra alle slags briller og give dem nyt liv. Det kan vi, fordi vi er en del af Bellinger House Circle.
Men vi har også brug for dig. Så næste gang du overvejer at smide dine gamle briller, solbriller, læsebriller, skærmbriller eller nytårsbriller i skraldespanden – eller bare ned i skuffen – håber vi, at du i stedet vil aflevere dem hos din lokale optiker og på den måde være med til at gøre en forskel.
Aflevér dine aflagte briller hos din lokale optiker.
Vi sorterer og genanvender materialerne på nye måder.
Vi genanvender materialerne fra dine gamle briller i nye produkter som for eksempel bøjler. Butiksmaterialer, som du bliver præsenteret for, næste gang du besøger os i butikken.
Materialerne genanvendes også i skabelsen af andet butiksinventar som for eksempel bakker, brilledisplays, standere, borde og spejle. Og de nye produkter kan tilmed ryge tilbage i cirklen og genanvendes flere gange.
På den måde kan en aflagt brille leve i +20 år.
af danskerne over 12 år bruger briller med styrke. Læg hertil solbriller osv.
cirka så mange briller anslår vi, der smides i skraldespanden – hvert år.
er gennemsnitslevetiden for et par briller.
cirka så mange briller anslår vi, der ligger hjemme i skufferne.
Sådan giver vi dine gamle briller nyt liv
Konceptet går i al sin enkelthed ud på, at de optikere, der indgår i konceptet, indsamler briller i butikkerne og videregiver dem til Bellinger House Circle. Her bliver brillerne skilt ad og materialerne sorteret.
Materialerne bliver efterfølgende genanvendet i skabelsen af nye produkter som for eksempel bakker, bøjler, spejle, standere og displays. Produkter, som de lokale optikere kan købe tilbage og bruge i butikken. Så cirklen bliver fuldendt.
Dét gør en kæmpe forskel for ressourceforbruget, fordi vi undgår at skulle udvinde nye råmaterialer. Men Bellinger House Circle gør mere end det. Konceptet gør også en forskel for mennesker.
Alt fra sortering af materialer til skabelsen af det nye butiksinventar foregår nemlig i samarbejde med Bellinger House Circles leverandør, der tager et socialt økonomisk ansvar ved at hjælpe socialt udsatte i Danmark tilbage på arbejdsmarkedet.
Om Bellinger House
Bellinger House er en dansk brilledesigner, der er kendt for sin innovative tilgang til design. Selvom bæredygtighed er vigtigt for Bellinger House, er de bevidste om, at de lever af trends og nyheder. Og selvom man ikke kan stoppe behovet for – eller lysten til – nye briller, kan man være med til at sikre, at de aflagte ikke ender som en spildt ressource. Dét er præcis, hvad Bellinger House gør med Bellinger House Circle-konceptet.
Én ting er de briller, der ender i skraldespanden hjemme hos danskerne. En anden er de materialer, vi som optiker kasserer. Hvert år smider danske optikere tilsammen op mod 2.000.000 demolinser ud (de ’glas’ som sidder i udstillingsbriller). Demolinser, der indeholder op mod 11 tons råmaterialer, som kan genbruges på nye måder.
Materialer fra kontaktlinser og linsebeholdere kan også genanvendes. Derfor lægger vi fremover vores kasserede demolinser, kontaktlinser og linsebeholdere i indsamlingsboksen sammen med dine briller, så de kan genanvendes i nye produkter.
Lige nu er målet at lancere en ny serie af butiksinventar med bakker, bøjler, spejle, standere, displays m.m. allerede til næste år. Inventar, som de lokale optikere køber tilbage og bruger i udstillingen i butikken. Når inventaret på et tidspunkt trænger til en udskiftning, kan materialerne genanvendes igen. Faktisk kan materialerne leve videre i nye produkter i op til 20 år. Det er 20 år, hvor vi ikke skal udvinde nye råmaterialer til dette butiksinventar.
Din lokale optiker tager imod alle slags briller. Solbriller. Læsebriller. Nytårsbriller. Og du behøver ikke engang at tage fat i personalet. Du må gerne, for vi viser dig gerne hvad aflagte briller også kan bruges til. Men du er også velkommen til bare at lægge brillerne i genbrugsboksen og gå igen.
Vi håber, du vil hjælpe os, så vi sammen kan passe endnu bedre på klimaet. Hver brille tæller.
Vi har samlet de ofte stillede spørgsmål i en oversigt nedenfor.
Har du yderligere spørgsmål til konceptet er du altid velkommen til at kontakte os,
eller komme forbi butikken og høre mere.
På nuværende tidspunkt kan de aflagte briller bruges til at lave hylder, bordplader, displays, bøjler, spejle og linsebokse. Men der bliver løbende produktudviklet, så vi på sigt også kan lave andre produkter, som kunderne kan få glæde af.
Ja, hele brillen genbruges. Alt metal indgår i et lukket recycling system. Acetat, plastik, optiske glas, demolinser, kontaktlinser samt kontaktlinsebeholdere og folie sorteres og gen-produceres til nye produkter
Nej, det bør man ikke gøre, for glas i aflagte briller er lavet af noget ganske specielt plastik materiale og kan ikke altid genanvendes som almindeligt plastik. Det er derfor vigtigt at det bliver sorteret korrekt.
Disse unikke produkter kan KUN købes hos din lokale optiker. Det er dem der tager ansvar og indsamler samt genanvender aflagte produkter og hjælper med at give dem nyt liv.
Cirka 90% af de briller der indleveres til syns-projekter i 3. landene kan ikke bruges til formålet, da de har glasstyrker, som er individuelt tilpassede og derfor ikke passer til et sæt nye øjne.
MEN de briller som KAN bruges i 3. landene, bliver stadig sendt afsted til velgørende formål.
Din Lokale Optiker sørger for at sortere brillerne INDEN de sendes afsted til Nepal, Afrika eller andre steder i verden.
Det betyder at vi stadig støtter og giver briller nyt liv til syns-projekter i 3. landene SAMTIDIG med at de resterende indleverede briller sendes videre til Bellinger House Circle.